ریزش مو

ریزش مو

 

ریختن چند تار مو در طول روز کاملا طبیعی است و بخشی از چرخه رشد موها محسوب می‎‌شود. اما مسئله ریزش مو کمی فرق دارد و مسئله ناخوشایندی است که بسیاری افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

دلایل مختلفی باعث ریزش مو می‌شوند که شناخت آن‌ها به پیشگیری بهتر یا انتخاب روش درمانی مناسب‌تر به شما کمک می‌کند. مرکز پزشکی و زیبایی راژین، مجهز به جدیدترین دستگاه‌های دنیا و با بهره‌گیری از پزشکان متخصص و تیم حرفه‌ای، کلیه خدمات پوست، مو و  زیبایی را ارائه می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر با همکاران ما در تماس باشید.

در این مطلب ابتدا به بررسی علت این مشکل می‌پردازیم و پس از آن جدیدترین روش‌های درمان را معرفی می‌کنیم. اگر دچار این چالش شده‌اید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

ریزش مو و انواع آن

 

یک فرد سالم به طور طبیعی در طول روز حدود 100 تار مو از دست می‌دهد، که بخشی از چرخه رشد موهاست. وقتی تعداد موهای ریخته شده از حد طبیعی بیشتر باشد و هیچ مویی جایگزین آنها نشود (یا تعداد کمتری به جای آنها رشد کند) ریزش مو اتفاق افتاده است که باید چاره‌ای برای آن اندیشید. 

این بیماری انواع مختلفی دارد و تمام بزرگسالان، هم خانم‌ها و هم آقایان، ممکن است به آن دچار شوند. حتی گاهی کودکان هم ممکن است درگیر آن شوند. ضمن اینکه این مسئله به سر محدود نمی‌شود و در بدن هم اتفاق می‌افتد. 

برخی انواع ریزش مو دائمی و بعضی دیگر موقتی هستند، رایج‌ترین انواع آن عبارتند از: 

  • آلوپسی آندروژنیک یا طاسی با الگوی مردانه (Androgenic alopecia): این مشکل ارثی است و بیشتر آقایان به آن دچار می‌شوند، اما در خانم‌ها هم مشاهده می‌شود. 
  • نوع سکه‌ای (Alopecia areata): نوعی بیماری خودایمنی است که منجر به ریزش مو در سر و بدن می‌شود. 
  • نوع تلوژن افلوویوم (Telogen effluvium): شرایطی است که در یک دوره زمانی کوتاه، موهای زیادی می‌ریزد. این نوع ریزش مو چند ماه پس از یک بحران جسمی یا روحی یا استرس‌های شدید رخ می‌دهد و یا تغییرات هورمونی ناگهانی منجر به بروز این مشکل می‌شود. 
  • آناژن افلوویوم (Anagen effluvium): نوعی ریزش سریع مو که در نتیجه برخی روش‌های درمانی، مانند شیمی درمانی، بروز می‌کند. 

علت ریزش مو چیست؟ 

 

عوامل مختلفی باعث بروز این مشکل می‌شوند که مهم‌ترین آنها عبارتند از: 

  • ژنتیک (ژن‌هایی که از والدین خود به ارث می‌برید) 
  • بروز عفونت‌های قارچی روی پوست سر 
  • روش‌های اشتباه مراقبتی و استفاده از مواد شیمیایی مختلف روی موها
  • برخی روش‌های درمانی (مانند شیمی درمانی یا مصرف برخی داروهای خاص)
  • سوء تغذیه (عدم دریافت آهن و پروتئین به میزان کافی)
  • استرس 
  • بیماری تیروئید
  • مصرف داروها و مکمل‌ها، به عنوان مثال داروهای سرطان، آرتریت، افسردگی، داروهای قلب و فشار خون 

علت ریزش مو در خانم‌ها 

 

علاوه بر عواملی که در بالا بیان شد، ریزش مو در خانم‌ها تحت تاثیر موارد زیر قرار می‌گیرد: 

  • تغییرات هورمونی: در دوره بارداری، زایمان و یائسگی بدن خانم‌ها دچار تغییرات هورمونی شدید می‌شود که یکی از پیامدهای آن ریزش موی موقت یا دائم است. 
  • آرایش موها: استفاده زیاد از مواد شیمیایی مختلف و یا مدل‌هایی که با کشش مو همراه هستند (به عنوان مثال اکستنشن مو یا بستن دم اسبی)، باعث این مشکل می‌شوند.

نکاتی برای پیشگیری از ریزش مو

 

انواع ریزش مو قابل پیشگیری نیستند، اما با انجام برخی اقدامات مراقبتی می‌توانید سلامت موهای خود را حفظ کنید و ریزش آنها را به حداقل برسانید. برای پیشگیری نکات زیر ضروری است. 

انتخاب یک رژیم غذایی سالم 

برای تقویت موها رژیم غذایی انتخابی باید حاوی پروتئین، آمینو‌اسید و آنتی اکسیدان باشد، کالری دریافتی را مدیریت کنید و آهن کافی مصرف کنید. 

مصرف مکمل‌های تقویت کننده

مکمل‌هایی که از ریزش مو جلوگیری و فولیکول‌ها را تقویت می‌کنند، این مکمل‌ها عبارتند از: 

  • زینک 
  • ریبوفلاوین یا ویتامین B2
  • فولیک اسید یا ویتامین B9
  • ویتامین B12
  • بیوتین 
  • ویتامین E

با تکمیل فرم زیر از خدمات ویژه راژین استفاده کنید



    ماساژ پوست سر 

     

    پوست سر را به آرامی ماساژ دهید، ماساژ باعث افزایش گردش خون در پوست سر شده و مواد مغذی بیشتری به این ناحیه می‌رساند و باعث تقویت فولیکول‌ها می‌شود. 

     

    ترک سیگار

     

    دخانیات به سلول‌های مو آسیب می‌زند و فولیکول‌های مو را شکننده کرده و باعث ریختن موها می‌شود. 

    اقدامات دیگری که می‌توان برای جلوگیری از ریزش مو انجام داد، به شرح زیر هستند: 

    • بیماری تیروئید یا سایر بیماری‌ها را کنترل کنید. 
    • از استایل‌هایی که با کشش مو همراه هستند، استفاده نکنید. 
    • در زمان شیمی درمانی از کلاه سرد استفاده کنید. 
    • از شامپوی ملایم و مناسب موهای خود استفاده کنید. 
    • از برس یا شانه نرم استفاده کنید (به عنوان مثال برس چوبی)

    تمام موارد ذکر شده روش‌های پیشگیری هستند و گرچه بسیار اهمیت دارند اما درمان محسوب نمی‌شوند. در زیر روش‌های جدید درمانی را به شما معرفی می‌کنیم.

    مزوتراپی

     

    در مزوتراپی مواد مغذی، ویتامین‌ها و آنزیم‌های مورد نیاز با استفاده از سرنگ بسیار ظریف به زیر پوست سر تزریق می‌شوند. تزریق این مواد فولیکول‌ها را تقویت کرده و باعث رشد موها می‌شود. این روش غیرتهاجمی، بدون دوره نقاهت و بدون درد انجام می‌شود.

    میکرونیدلینگ

     

    در این تکنیک از دستگاهی با سوزن‌های بسیار ریز استفاده می‌شود که به آرامی بر روی پوست سر خراش ایجاد می‌کنند. به این ترتیب جریان خون افزایش پیدا کرده و کلاژن سازی تحریک می‌شود. این فرآیند می‌تواند به افزایش جذب درمان‌های موضعی مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید کمک کند و به طور بالقوه باعث ضخیم‌تر شدن موهای موجود و تحریک رشد تارهای جدید شود.

    مزونیدلینگ

     

    مزونیدلینگ ترکیبی از دو شیوه مزوتراپی و میکرونیدلینگ است. در این روش، ابتدا با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ، خراش‌هایی روی سطح پوست سر ایجاد می‌شود تا گردش خون افزایش یابد و پوست تحریک شود. در مرحله بعد مواد مغذی و تقویت‌کننده مزوتراپی به زیر پوست تزریق می‌شوند که می‌توانند فولیکول‌های مو را تقویت کرده و به رشد موهای جدید کمک کنند. این روش برای افرادی که دچار ریزش موی سکه‌ای یا طاسی با الگوی مردانه هستند، نتایج خوبی خواهد داشت.

    هرفیلر

     

    فیلر مو، که به آن هیر فیلر (Hair Filler) هم گفته می‌شود، شامل تزریق مواد مغذی و تقویتی به پوست سر است. مواد موجود در هر فیلرها عبارتند از: هیالورونیک اسید، آمینو اسیدها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و پپتیدها.

    آر اف فرکشنال تاجی

     

    یکی از جدیدترین روش‌های درمان ریزش مو تکنولوژی آر اف فرکشنال تاجی است. این تکنیک برای افرادی مناسب است که بر اثر بزرگ شدن غدد چربی روی پوست سر دچار مشکل شده‌اند. ترشح چربی زیاد در پوست سر به فولیکول‌ها فشار وارد کرده و باعث ضعیف شدن ساقه مو می‌شود. این امر به تدریج باعث ریختن موها خواهد شد. تکنولوژی آر اف فرکشنال تاجی دو تاثیر همزمان دارد: اول اینکه غدد چربی را کوچک کرده و باعث کاهش ترشح چربی می‌شود؛ دوم اینکه با ایجاد کواگوله یا لخته خون روی پوست سر باعث نوسازی پوست و همچنین افزایش گردش خون در این ناحیه می‌شود.

    مرکز پزشکی و زیبایی راژین ارائه دهنده تمامی تکنیک‌‌های معرفی شده برای درمان ریزش مو است. برای اطلاعات بیشتر با همکاران ما در تماس باشید تا در قالب یک جلسه مشاوره رایگان راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

    سوالات متداول:

    تفاوت بین هرفیلر و مزوتراپی چیست؟

    تفاوت اصلی بین فیلر مو (هیر فیلر) و مزوتراپی در ترکیبات به کار رفته، روش تزریق و ماندگاری اثرات آن‌ها است. فیلر مو اغلب شامل اسید هیالورونیک است که باعث بهبود رطوبت و افزایش حجم مو می‌شود. مزوتراپی از ترکیبات مغذی و ویتامین‌ها برای بهبود و تقویت مو استفاده می‌کند.

    بهترین روش درمان کدام است؟

    هر یک از این روش‌ها مزایای خاص خود را دارند و دارای نقطه اثر متفاوتی هستند. برای انتخاب شیوه مناسب ابتدا باید علت ریزش مو مشخص شود.

    آیا تغییر فصل هم می‌تواند باعث ریختن مو شود؟

    بله، برخی افراد در پاییز و زمستان بیشتر دچار این مشکل می‌شوند که به آن ریزش موی فصلی گفته می‌شود.