برداشتن خال

 

خال‌ها ضایعات پوستی برجسته و بی خطری هستند که بر زیبایی چهره تاثیر می‌گذارند و بسیاری از افراد به دنبال روشی برای برداشتن خال خود هستند. خوشبختانه روش‌های زیادی برای برداشتن خال وجود دارد که هر یک دارای مزایا و معایب خاص خود هستند.

مرکز پزشکی و زیبایی راژین، بهترین مرکز زیبایی تهران، با برخورداری از جدیدترین دستگاه‌ها و با حضور پزشکان متخصص و مجرب، خدماتی مانند از بین بردن خال و ضایعات پوستی ارائه می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر از نوع خدمات در این مرکز، با کارشناسان ما در تماس باشید.

در این مطلب ابتدا به بررسی انواع خال پرداخته و پس از آن بهترین روش‌های برداشتن خال را معرفی می‌کنیم؛ اگر در این باره سوالی دارید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

انواع خال

 

خال‌ها لکه‌های قهوه‌ای رنگی هستند که روی پوست بروز کرده و معمولا مسطح یا کمی برجسته‌اند. علت ایجاد خال تجمع سلول‌های پوستی به نام ملانوسیت است و اغلب زمینه ژنتیکی دارد. خال‌ها در 3 گروه اصلی قرار می‌گیرند، که عبارتند از:

  1. خال‌های معمولی (Common Nevi) که خوش خیم هستند و احتمال بروز سرطان در این نوع تقریبا صفر است. رنگ خال‌های معمولی صورتی یا قهوه‌ای روشن هستند. برداشتن این نوع خال به راحتی انجام می‌شود.
  2. خال‌های مادرزادی (Congenital Nevi) ضایعاتی هستند که در زمان تولد یا مدت کوتاهی پس از آن روی پوست مشاهده می‌شوند. اگر قطر خال مادرزادی بیشتر از 8 میلیمتر باشد، احتمال تبدیل آن به سرطان وجود دارد.
  3. خال‎‎‌های دیسپلاستیک (Dysplastic nevi) این خالها اغلب گرد نیستند و لبه آنها صاف و منظم نیست، همچنین رنگ خال‌های دیسپلاستیک یک دست نیست.

خال‎‌های خوش خیم نیز انواع مختلفی دارند، از جمله:

 

  • خال‌های ترکیبی ملانوسیت: اغلب کمی برجسته و به رنگ قهوه‌ای روشن هستند و گاهی روی آنها تارهای مو روییده می‌شود.
  • خال‌های پوستی ملانوسیت: برجسته و بدون رنگ هستند و گاهی روی آنها چند تار مو روییده می‌شود.
  • خال‌های پیوندی ملانوسیت: اغلب قهوه‌ای، گرد و مسطح هستند.

روش‌های برداشتن خال

 

روش‌های مختلفی برای برداشتن خال وجود دارد که ابتدا پزشک ضایعه مورد نظر را معاینه کرده و براساس نوع آن، بهترین روش را انتخاب می‌کند. در زیر به بهترین روش‌های درمان خال اشاره می‌کنیم.

 

برداشتن خال با لیزر

 

لیزر یکی از تکنولوژی‌های موثر و کاربردی در صنعت زیبایی است و یکی از بهترین کاربردهای آن برداشتن خال است. پرتوهای لیزر بافت‌های خال را گرم و تجزیه می‌کنند و بافت‌های تجزیه شده به مرور کمرنگ می‌شوند. این اتفاق در یک جلسه کامل نمی‌شود و اغلب به 2 یا 3 جلسه درمان نیاز است. لیز معمولا برای از بین بردن خال‌هایی مناسب است که دسترسی به آنها کمی سخت است، به عنوان مثال خال داخل گوش.

پلکسر پلاسما

 

پلکسر که از حالت چهارم ماده، یعنی پلاسما، بهره می‎‌برد، یکی از روش‌های موثر برای برداشتن خال است. در این روش زمانی که سوزن پلکسر به پوست نزدیک می‌شود، بین سطح پوست و نوک سوزن آذرخش کوچکی ایجاد شده و بافت به سرعت تصعید می‌شود (بافت فورا به گاز تبدیل می‌شود). به دلیل سرعت بالای پلاسما و همچنین دمای بالای نوک سوزن، درمان بدون درد و خونریزی انجام می‌شود و هیچ خطری ندارد.

این تکنیک بدون عارضه و دوره نقاهت است، نسبت به سایر روش‌ها ارزانتر و برای انواع تایپ پوستی مناسب است.

جراحی خال

 

یکی دیگر از متدهای برداشتن خال جراحی است که excision هم نامیده می‌شود. در این روش خال و بخش کوچکی از اطراف آن برش داده می‌شود. انجام جراحی با تزریق بی‌حسی موضعی است و پس از برداشتن کامل خال، روی آن با بخیه بسته می‌شود. جراحی خال باید توسط متخصص پوست و در کلینیک معتبر انجام شود تا از بروز عوارض احتمالی پیشگیری شود.

با تکمیل فرم زیر از خدمات ویژه راژین استفاده کنید



    مزایای از بین بردن خال

     

    برداشتن خال یکی از تکنیک‌های زیبایی است که مزایای زیادی به همراه دارد. برخی از مهم‌ترین مزیت‌های این عمل عبارتند از:

    • بهبود زیبایی چهره
    • افزایش اعتماد به نفس
    • شفاف شدن پوست
    • کمک به کشف سریع‌تر خال‌های سرطانی
    • پیشگیری از سرطانی شدن خال‌ها

    عوارض برداشتن خال

    از بین بردن خال اگر توسط پزشک متخصص و با استفاده از تجهیزات استاندارد و در یک کلینیک معتبر انجام شود، معمولا عارضه‌ی جدی و ماندگاری به دنبال نخواهد داشت. برخی از عوارض موقت و احتمالی این تکنیک زیبایی به شرح زیر هستند:

    • خونریزی
    • اسکار
    • آسیب عصبی
    • عفونت
    • رویش مجدد خال

    نکته:

    در روزهای اول عمل برداشتن خال ممکن است لک قهوه‌ای در محل درمان مشاهده کنید که کاملا طبیعی است، اما اگر این لک پس از چند روز برطرف نشد و یا اندازه آن بزرگتر شد، به پزشک مراجعه کنید.

    جمع بندی 

    برداشتن خال برای رفع انواع خال و ضایعات پوستی خوش‌‎خیم یا بدخیم انجام می‌شود. این تکنیک زیبایی به روش‌های مختلفی از جمله جراحی، لیزر و استفاده از پلکسر انجام می‌شود. پزشک پس از معاینه نوع خال، بهترین روش را برای از بین بردن آن انتخاب می‌کند.

    مرکز زیبایی و پزشکی راژین یکی از مجهزترین مراکز پوست، مو و زیبایی در تهران است که خدمات متنوعی از جمله برداشتن خال به روش‌های مختلف و با جدیدترین دستگاه‌ها را رائه می دهد. شما عزیزان می‌توانید سوالات خود را در انتهای این مطلب بپرسید یا از طریق شماره 09120908040 در تماس باشید تا در قالب یک جلسه مشاوره رایگان به تمام سوالات شما پاسخ داده شود.

    سوالات متداول:

    آیا می‌توان خال را به روش خانگی از بین برد؟

    روش‌هایی مانند استفاده از سرکه سیب یا کرم‌های موضعی به عنوان روش‌های خانگی برداشتن خال معرفی می‌شوند، اما لازم به ذکر است که هیچ‌یک از این تکنیک‌ها از لحاظ علمی تایید نشده‌اند و ممکن است عوارض خیلی خطرناکی به دنبال داشته باشند. استفاده از متدهای خانگی ممکن است باعث بروز مشکلات زیر شود:

    • بروز اسکار شدید
    • خونریزی شدید و آسیب به بافت و اعصاب
    • آسیب زدن به خال بدخیم و بروز سرطان
    آیا برداشتن خال باعث تحریک و تکثیر سلول‌های سرطانی می‌شود؟

    خیر، یکی از شایعاتی که در این مورد وجود دارد این است که برداشتن خال سلول‌های سرطانی را تحریک می‌کند.  اول اینکه برای از بین بردن خال به پزشک متخصص مراجعه کنید و  پزشک نوع خال را تشخیص داده و براساس خوش‌خیم یا بدخیم بودن آن، روش درستی را انتخاب می‌کند. دوم اینکه خال غیر معمولی ممکن است دوباره در محل قبلی رشد کند، اما سلول سرطانی در بدن تکثیر نمی‌کند.

    از بین بردن خال با پلکسر باعث خونریزی می‌شود؟

    خیر، استفاده از پلکسر پلاسما بدون برش انجام می‌شود و  بافت را مستقیما به گاز تبدیل می‌کند، در نتیجه خونریزی اتفاق نمی‌افتد.