ویروس hpv چیست؟

درمان hpv راژین کلینیک

ویروس hpv از علت تا درمان (hpv infection causes symptoms)

 

عفونتHPV  نوعی عفونت ویروسی است که اغلب باعث رشد تبخال پوستی می‌شود. HPV مخفف عبارت human papillomavirus و به معنای ویروس پاپیلومای انسانی است.

بیش از 100 نوع ویروس اچ پی وی وجود دارد که برخی از انواع آن منجر به ایجاد زخم و تبخال می‌شوند و برخی دیگر باعث بروز انواع سرطان خواهد شد.

این ویروس در همه قسمت‌های بدن بروز می‌کند، از جمله دهان، گلو، واژن، آلت تناسلی و غیره که برخی انواع واژینال این ویروس ممکن است منجر به سرطان شود.

این عفونت ویروسی اغلب از طریق رابطه جنسی و یا تماس پوست با پوست منتقل می‌شود. خوشبختانه برای پیشگیری از این نوع ویروس می‌توان واکسن تزریق کرد، البته در اغلب موارد عفونت آن نیز قابل درمان است.

در این مطلب به بررسی دقیق‌تر ویروس HPV، علائم و راه‌های انتقال آن می‌پردازیم. اگر در این رابطه سوالی دارید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

علت ویروس HPV چیست؟

 

این عفونت بیشتر با رابطه جنسی منتقل می‌شود؛ اما از آنجایی که امکان انتقال آن از طریق تماس پوست با پوست هم وجود دارد، بدون داشتن رابطه جنسی کامل احتمال انتقال آن وجود دارد.

نکته مهم دیگر اینکه بسیاری از افراد، بدون اینکه اطلاعی داشته باشند، به ویروس پاپیلومای انسانی مبتلا هستند. همچنین امکان ابتلا به چند نوع اچ پی وی به طور همزمان وجود دارد. گاهی حتی احتمال انتقال این بیماری از مادر به نوزاد وجود دارد که در این شرایط ضایعات مربوط به آن در گلو یا راه تنفسی نوزاد بروز خواهد کرد.

چه کسانی بیشتر به ویروس اچ پی وی مبتلا می‌شوند؟

 

تمام افرادی که رابطه جنسی از طریق تماس پوست با پوست دارند، در معرض ابتلا به این بیماری هستند. اما ریسک بروز آن در بعضی افراد بیشتر است، از جمله:

  • کسانی که دارای شرکای جنسی متعدد هستند.
  • افرادی که رابطه محافظت نشده دارند (هر نوع رابطه‌ای از جمله واژینال، آنال و دهانی)
  • کسانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند.
  • اشخاصی که دارای شریک جنسی مبتلا به hpv هستند.

اگر در یکی از گروه‌های پر خطر بالا هستید، علاوه بر آن یکی از شرایط زیر را دارید، احتمال تبدیل ویروس به سرطان در شما بیشتر است:

  • ابتلا به بیماری‌های جنسی دیگر، مانند گانودرما، کلامیدیا و هرپس
  • ابتلا به التهاب مزمن
  • داشتن زایمان‌های متعدد
  • مصرف داروهای ضدبارداری خوراکی برای مدت طولانی
  • مصرف دخانیات
  • داشتن رابطه مقعدی

علائم ویروس HPV چیست؟

 

در اکثر مواقع این بیماری نشانه خاصی ندارد و یا باعث بروز مشکلات جسمی نمی‌شود. در بیشتر موارد عفونت hpv بدون نیاز به درمان و معمولا پس از 2 سال بهبود پیدا می‌کند. با این حال در مدت این 2 سال، به دلیل وجود عفونت در بدن، فرد همچنان ناقل این بیماری است.

اگر ویروس به خودی خود درمان نشود، منجر به بروز مشکلات جدی خواهد شد. از جمله: ایجاد زگیل در ناحیه تناسلی و در گلو. عفونت اچ پی وی باعث سرطان دهانه رحم نیز می‌شود و احتمال ابتلا به سرطان‌های دیگری مانند سر، گردن و گلو هم وجود دارد.

نوع ویروسی که باعث سرطان می‌شود با نوع ویروسی که منجر به زگیل می‌شود، متفاوت است، بنابراین ابتلا به زگیل تناسلی به معنای مبتلا شدن به سرطان نیست.

سرطان‌های ناشی از ویروس hpv معمولا بدون علائم هستند تا زمانی که این بیماری پیشرفت زیادی کرده باشد. به همین دلیل توصیه می‌شود غربالگری منظم انجام دهید تا از بروز هر گونه بیماری زودتر مطلع شوید.

آزمایش hpv

 

این آزمایش در مردان و زنان به صورت متفاوت انجام می‌شود که در زیر هر دو نوع را معرفی می‌کنیم.

آزمایش hpv در زنان

 

متخصصین توصیه می‌کنند خانم‌ها اولین تست پاپ اسمیر خود را در سن 21 سالگی انجام دهند (بدون در نظر گرفتن فعالیت‌های جنسی) تست پاپ اسمیر منظم به تشخیص سلول‌های غیر طبیعی در بدن خانم‌ها کمک می‌کند. وجود هر نوع سلول غیر طبیعی در بدن می‌تواند سیگنال سرطان دهانه رحم یا سایر مشکلات ناشی از ویروس hpv باشد.

خانم‌های 21 تا 29 سال لازم است هر 3 سال یک بار این تست را انجام دهند. در سنین 30 تا 65 سال، بهتر است یکی از برنامه‌های زیر را دنبال کنید:

  • هر 3 سال یک بار تست پاپ اسمیر انجام شود.
  • هر 5 سال یک بار آزمایش hpv انجام شود؛ این نوع آزمایش انواع پرخطر hpv را مشخص می‌کند.
  • هر 5 سال یک بار هر دو تست انجام شود.

با تکمیل فرم زیر از خدمات ویژه راژین استفاده کنید



    آزمایش hpv در مردان

     

    این عفونت در مردان هم اغلب بدون نشانه و در برخی موارد با ایجاد ضایعات پوستی همراه است. به آقایان توصیه می‌شود در صورت مشاهده هر گونه زخم یا برآمدگی در ناحیه تناسلی خود فورا به پزشک مراجعه کنند. مردانی که از لحاظ جنسی فعال هستند و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به این عفونت هستند.

    آزمایش اچ پی وی در مردان هنوز با محدودیت‌هایی همراه است. در واقع آزمایش‌هایی که برای تشخیص hpv در مردان انجام می‌شود، هنوز مورد تایید FDA نیست. تست پاپ اسمیر در مردان اغلب به صورت مقعدی انجام می‌شود.

    درمان hpv

     

    همانطور که پیش‌تر بیان شد، در بیشتر مواقع این ویروس بدون نیاز به درمان برطرف می‌شود. پزشک از شما می‌خواهد یک سال پس از آن دوباره مراجعه کنید تا هر گونه تغییر سلولی بررسی شود. در صورت ایجاد تغییر سلولی نیاز به جلسات درمانی بیشتری خواهد بود. اگر ویروس با ایجاد زگیل همراه باشد، می‌توان به روش‌های زیر زگیل را برطرف کرد:

    • مصرف داروی خوراکی یا موضعی
    • سوزاندن زخم با جریان الکتریکی
    • فریز کردن زخم با نیتروژن مایع

    اما حذف زخم یا زگیل به معنای از بین رفتن ویروس نیست و در صورتی که ویروس در بدن باقی بماند، احتمال عود کردن زگیل وجود دارد. اگر این عفونت به سرطان منجر شود، شیمی درمانی، پرتو درمانی یا جراحی انجام می‌شود.

    واکسن hpv

    مرکز کنترل بیماری‌ها (CDC) برنامه‌ای که برای تزریق  این واکسن مشخص کرده، به شرح زیر است:

           دختران و پسران از سن 11 یا 12 سالگی در 2 دوز و با فاصله 6 ماه از یکدیگر واکسن را دریافت کنند.

           در سن 15 تا 26 سالگی تزریق واکسن در یک برنامه 3 مرحله‌ای انجام شود.

          افرادی که 27 تا 45 سال سن دارند و هنوز برای عفونت hpv واکسینه نشده‌اند، می‌توانند واکسن گارداسیل 9 را دریافت کنند.

    ویروس اچ پی وی در بارداری

     

    ابتلا به این عفونت تداخلی با باردار شدن ندارد. اگر باردار شده‌اید و مبتلا به hpv هستید، بهتر است درمان را تا بعد از زایمان به تعویق بیندازید. به هر حال گاهی ویروس hpv باعث پیامدهایی خواهد شد.

    تغییرات هورمونی دوره بارداری ممکن است باعث رشد زگیل‎‌ها و گاهی خونریزی آنها شود. اگر زگیل‌های ایجاد شده بزرگ باشند، زایمان طبیعی برای خانم باردار سخت می‌شود.

    به ندرت اتفاق می‌افتد که ویروس از بدن مادر باردار به بدن نوزاد منتقل شود. در این وضعیت ممکن است راه تنفسی نوزاد دچار مشکل شود.

    سوالات متداول:

    ویروس hpv تا چند درصد باعث سرطان دهانه رحم می‌شود؟

    در 99 درصد موارد سرطان دهانه رحم ناشی از این ویروس است. ویروس پاپیلومای انسانی یا همان اچ پی وی باعث ایجاد تغییرات سلولی در دهانه رحم شده که ریسک تبدیل شدن آنها به سرطان وجود دارد. اچ پی وی نوع 16 و 18 مسئول بیشترین موارد سرطان هستند.

    اگر تشخیص hpv در من مثبت بود، چه باید بکنم؟

    پس از تشخیص این ویروس، آنچه اهمیت دارد نوع ویروس است. پزشک باید مشخص کند که آیا ویروس بدن شما از نوع خطرناک است که به سرطان تبدیل می‌شود یا خیر.

    آیا تزریق واکسن hpv می‌تواند مفید باشد؟

    بله، واکسن hpv برای پیشگیری از انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی ساخته شده که علت ایجاد سرطان دهانه رحم هستند.

    امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!